فهرست مطالب
مجله دانشگاه علوم پزشکی قم
سال پانزدهم شماره 5 (پیاپی 112، امرداد 1400)
- تاریخ انتشار: 1400/05/20
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 312-321زمینه و هدف
سل یک بیماری عفونی است که توسط مایکوباکتریوم توبرکلوزیس ایجاد می شود. این بیماری دهمین عامل مرگ و میر در دنیا به حساب می آید. با وجود اجرای برنامه پیش گیرانه و درمانی موثر، هنوز موفقیت مورد انتظار درکاهش و کنترل موارد سل فراهم نشده است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش مبتنی بر مدل اعتقاد بهداشتی توسعه یافته با حمایت اجتماعی بر ارتقای رفتارهای خودمراقبتی بیماران مبتلا به سل ریوی اسمیر مثبت استان قم، در سال 1398 انجام شد.
روش بررسی80 بیمار مبتلا به سل ریوی اسمیر مثبت تحت درمان مرکز بهداشت قم، وارد این مطالعه مداخله ای آموزشی شدند. بیماران به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (40 نفر) و کنترل (40 نفر) قرار گرفتند. مداخله آموزشی طی سه جلسه 45 دقیقه ای انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسش نامه و طی مصاحبه مستقیم قبل از مداخله آموزشی و سه ماه بعد از مداخله آموزشی، جمع آوری شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 و آزمون های توصیفی (فراوانی و درصد، میانگین و انحراف معیار) و آزمون های تحلیلی (تی زوجی، تی مستقل وکای اسکویر) در سطح معنی داری 05/0 انجام شد.
یافته هاقبل از مداخله آموزشی در میانگین نمره رفتار خودمراقبتی، حساسیت درک شده، موانع درک شده، منافع درک شده، خودکارآمدی و حمایت اجتماعی بین دو گروه آزمایش و کنترل، تفاوت آمار معنی دار مشاهده نشد (05/0>P)، اما پس از مداخله آموزشی میانگین نمرات رفتار خودمراقبتی، موانع درک شده، منافع درک شده، خودکارآمدی و حمایت اجتماعی بین دو گروه اختلاف آماری معنی دار وجود داشت (05/P<0).
نتیجه گیرینتایج این تحقیق نشان داد که آموزش مبتنی بر مدل اعتقاد بهداشتی توسعه یافته، می تواند بر موانع درک شده، منافع درک شده، خودکارآمدی و حمایت اجتماعی موثر واقع شود و با افزایش و بهبود وضعیت سازه ها، خودمراقبتی ارتقا یابد. بنابراین می توان با طرح ریزی برنامه های آموزشی مبتنی بر این مدل، زمینه تغییر رفتار را در بیماران هدف، فراهم کرد.
کلیدواژگان: خود مراقبتی، آموزش بهداشتی، سل ریوی، حمایت اجتماعی -
صفحات 322-333مقدمه
بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس ، به ویژه بیماران تحت درمان با داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی ، ناتوانی بالایی دارند و ممکن است مستعد ابتلا به کوید 19 باشند. هدف این پژوهش تعیین میزان آگاهی بیماران مبتلا به ام اس از کووید 19 در زمان اپیدمی کرونا در شهرستان جهرم در سال 1399 می باشد.
روش کارمطالعه توصیفی- مقطعی حاضر به روش سرشماری برروی 191 نفر از بیماران مبتلای قطعی به مولتیپل اسکلروزیس انجام گردید. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه استادندارد آگاهی بیماران ام اس از کوید 19 بود. اطلاعات پرسشنامه بعد از گردآوری در نرم افزار SPSS نسخه 21 ثبت و با استفاده از شاخص های آماری توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شد.
نتایجاز 191 نفر بیماران مبتلا به ام اس در زمان پاندمی کرونا، 3/6 درصد از آن ها به کرونا مبتلا شده بودند. میانگین نمره آگاهی بیماران ام اس (7/80%) بوده است. بین متغیرهای دموگرافیک، ارتباط متغیرهای جنسیت، تحصیلات و تعداد افراد خانوار با آگاهی بیماران معنی دار بود (05/0>P). اکثریت بیماران فاز بیماری را پاندمیک و سرعت بالای کرونا در انتقال شخص به شخص و نشانه های آن را تب و سرفه مداوم دانسته اند. همچنین اکثریت بیماران معتقد به نقش محافظتی دستکش و ماسک و استفاده از شیلد در جلوگیری از ابتلا به بیماری کرونا بودند.
نتیجه گیریبیماران مبتلا به ام اس درک خوبی از این مرحله پاندمی کوید 19 دارند ، در حالی که حدود 10 درصد آنها قوانین قرنطینه را به طور کامل دنبال نمی کنند. از آنجا که این مطالعه شرایط مرتبط با آگاهی کمتر نسبت به بیماری کوید 19 را نشان داد، می توان برنامه های آموزشی برای این افراد که در معرض خطر احتمالی بیشتری برای عفونت کوید 19 هستند، در نظر گرفت.
کلیدواژگان: آگاهی، کوید 19، ام اس، موج دوم کرونا -
صفحات 334-340زمینه و هدف
با توجه به اهمیت تاثیر سلامت مادر در بارداری بر ابعاد خلق و خوی طفل، هدف این پژوهش تعیین و مقایسه حساسیت ادراکی کودکان شیرخوار مادران دارای سابقه دیابت بارداری با مادران سالم است.
روش بررسیمطالعه توصیفی مقایسهای حاضر را 88 مادر (در دو گروه با سابقه دیابت بارداری و بدون سابقه دیابت بارداری) دارای شیرخوار 12-3 ماه مراجعه کننده به بخشهای واکسیناسیون مراکز خدمات جامع سلامت شهر قم تشکیل دادند. ابزار مورد استفاده پرسش نامه سنجش خلق و خوی شیرخوار IBQ-R و پرسش نامه اطلاعات فردی بود. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی، من ویتنی، کای اسکویر و با استفاده از نرم افزار SPSS ورژن 24 تحلیل شدند.
یافته هابین میانگین حساسیت ادراکی شیرخواران مادران دارای دیابت بارداری با مادران سالم تفاوت وجود دارد. سطح حساسیت ادراکی در شیرخواران مادران دارای سابقه دیابت بارداری به طور معناداری بیشتر از شیرخواران مادران سالم است (034/0=P).
نتیجه گیریوضعیت دیابت بارداری مادر با حساسیت ادراکی شیرخوار رابطه دارد، با اطلاع رسانی این موضوع در دوران پس از زایمان به مادران دارای سابقه دیابت بارداری می توان نگرانی مادر نسبت به سلامت شیرخوار را با توجیه رفتارهای شیرخوار کاهش داد.
کلیدواژگان: حساسیت ادراکی، شیرخوار، دیابت بارداری، مادران -
صفحات 342-351زمینه و هدف
همکاری بینحرفهای به عنوان یکی از اجزای مهم تامین ایمنی بیمار شناخته شده است. با توجه به ضرورت شناخت مولفههای همکاری بینحرفهای، برای ایجاد همکاری بینحرفهای، پژوهش حاضر با هدف تبیین تجارب زیسته کارکنان اتاق عمل از مولفههای همکاریهای بینحرفهای انجام شد.
روش بررسیپژوهش حاضر از نوع کیفی پدیدارشناسی به شیوه کلایزی است.جامعه هدف شامل: دوازده نفر از کارکنان حرف مختلف شاغل در اتاق عمل بودکه به روش نمونهگیری هدفمند با حداکثر تنوع تا رسیدن به اغنا انتخاب شدند. سپس دادهها با استفاده از روش مصاحبه نیمهساختاریافته جمعآوری شد و با استفاده از شیوه گوبا و لینکن کدگذاری و تحلیل شدند. فرایند کدگذاری در قالب کدهای اولیه، مفاهیم و مقولهها مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته هاتجزیه و تحلیل گویه ها منجر به استخراج 6 درونمایه اصلی و 20 درونمایه فرعی شد که شامل این موارد است: »سازماندهی« (هدفگذاری و منابع مشترک)، »هویت حرفه ای« (تعهد ،احترام متقابل،همافزایی ونقش و مسئولیتها)، »ارتباطات« (همکاری، اعتماد، اشتراکگذاری اطلاعات و مدیریت تعارض »ویژگی تیم» (انعطافپذیری، تجربه، مشارکتجویی و عملکرد تیمی و حرفه ایگری)، »رهبری و مدیریت« (رهبری در اتاق عمل، ساختار سلسلهمراتب، جو و شرایط کاری وظرفیتسازی)، »هماهنگی« (برنامهریزی) به دست آمد.
نتیجه گیریبه طور کلی، مرور مقولهها و مفاهیم بهدست آمده از این پژوهش و جمعبندی آنها بهخوبی میتواند منجر به شکلگیری همکاری بینحرفهای موثر شود. بنابراین با آموزش همکاری بینحرفهای کارکنان با تاکید بر این مولفهها میتوانیم گامهای موثری در ارایه خدمات سلامت برداریم. ضرورت ایجاد میکند آموزشهای بینحرفهای در راس برنامههای آینده نظام ارایه خدمات بهداشتیدرمانی کشور قرار داده شود.
کلیدواژگان: ارتباط بین حرفه ای، اتاق عمل، فنومنولوژی -
صفحات 352-357زمینه و هدف
امروزه با توجه به گسترش مقاومت های دارویی و شیوع بیماری های عفونی، استفاده از گیاهان دارویی افزایش یافته است. بر همین اساس در این مطالعه اثر ضدمیکروبی عصاره هیدروالکلی جفت میوه بلوط و گل گاو زبان بر روی شیگلا فلکسنری مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسیدر این مطالعه، عصاره به روش خیساندن (ماسراسیون) استخراج و به وسیله دستگاه تبخیرگر چرخان تغلیظ و در فور خشک شد. در ادامه اثر ضدمیکروبی رقت های مختلف عصاره ها بر شیگلا فلکسنری به دو روش دیسک دیفیوژن و میکروبراث دایلوشن مورد بررسی قرار گرفت و با دو آنتی بیوتیک سیپروفلوکسازین و تری متوپریم سولفومتوکسازول مقایسه شد.
یافته هانتایج نشان داد که متناسب با افزایش غلظت عصاره جفت میوه بلوط، اثر آنتی باکتریال آن بر روی باکتری شیگلا فلکسنری نیز افزایش داشته و در روش میکروبراث دایلوشن MIC و MBC عصاره به ترتیب 9/3 و 8/7 میلی گرم بر میلی لیتر به دست آمد. در مورد عصاره گل گاو زبان، در تمامی رقت ها (به جز استوک اصلی عصاره، 250 میلی گرم بر میلی لیتر) باکتری رشد کرده و عصاره فاقد اثر ضدمیکروبی بر روی شیگلا فلکسنری بود.
نتیجه گیریبا توجه به نتایج حاصل از این مطالعه، عصاره جفت میوه بلوط اثر مهاری خوبی بر روی باکتری شیگلا فلکسنری داشته، و در مقایسه با آنتی بیوتیک های سیپروفلوکسازین، اثر مهاری مشابه و در مقایسه با تریمتوپریم سولفومتوکسازول اثر مهاری بیشتری مشاهده شد
کلیدواژگان: مقاومت دارویی، شیگلا فلکسنری، عصاره گیاهی، خاصیت ضدمیکروبی -
صفحات 358-366زمینه و هدف
دیابت عوارض جبران ناپذیری بر عملکردهای جسمانی و روانی افراد بر جای می گذارد. بنابراین انجام مداخلات روانی برای بیماران مبتلا ضروری به نظر می رسد. بر این اساس پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی رفتاردرمانی دیالکتیکی بر استرس و انعطاف پذیری شناختی زنان مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد.
روش بررسیپژوهش حاضر شبه تجربی از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. از جامعه آماری که شامل تمام زنان مبتلا به دیابت مراجعه کننده به مرکز دیابت شهر بیرجند در 6 ماه دوم سال 1396 بودند، به شیوه نمونه گیری در دسترس 30 نفر انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. برای گروه آزمایش برنامه رفتاردرمانی دیالکتیکی در 8 جلسه هفتگی (هر جلسه 60 دقیقه) اجرا شد. داده ها از طریق پرسش نامه استرس لاویبوند و لاویبوند (1995) و انعطاف پذیری شناختی دنیس و وندروال (2010) قبل و بعد از مداخله جمع آوری و با استفاده از تحلیل کوواریانس تک متغیره و چند متغیره با نرم افزار SPSS نسخه 24 در سطح معنی داری 05/0 تحلیل شدند.
یافته هانتایج نشان داد در مرحله پس آزمون بین میانگین های استرس و انعطاف پذیری شناختی گروه های آزمایش و کنترل تفاوت معناداری وجود داشت. به عبارت دیگر روش رفتاردرمانی دیالکتیکی به طور معناداری باعث افزایش انعطاف پذیری شناختی و کاهش استرس بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 شد (01/0>P).
نتیجه گیریبر اساس نتایج لازم است در مداخلات درمانی بیماران دیابتی به بهبود وضعیت روان شناختی آنان با استفاده از روش های درمانی اثربخش از جمله رفتاردرمانی دیالکتیکی توجه بیشتری مبذول شود.
کلیدواژگان: رفتاردرمانی، استرس، انعطاف پذیری، دیابت -
صفحات 368-376زمینه و هدف
بیماری های قلبی عروقی یکی از مهم ترین دلایل مرگ ومیر در سراسر جهان است. سلول های بنیادی مزانشیمی (MSCs) یکی از متداول ترین منابع در روش های درمانی مبتنی بر سلول در بازسازی قلب است. روش های مختلفی برای تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی به سلول های شبه قلبی وجود دارد، مانند القای ژنتیکی. علاوه بر این استفاده از کشت سه بعدی مانند هیدروژل ها باعث افزایش کارایی تمایز می شود.
روش بررسیدر مطالعه حاضر لنتی ویروس های حاوی microRNA-1 (miR-1) و میوکاردین (Myocd) به طور هم زمان به سلول های بنیادی مزانشیمی مشتق از چربی موش انتقال یافتند. سه روز پس از القای ژنتیکی، سلول های بنیادی مزانشیمی ترانسداکت شده به هیدروژل حاوی کیتوزان و کلاژن انتقال یافتند و پس از 21 روز تمایز این سلول ها به سلول های شبه قلبی سنجیده شد. در همین راستا بیان مارکر های قلبی مانند NK2 homeobox 5 (Nkx2-5), GATA binding protein 4 (Gata4) , troponin T type 2 (Tnnt2) در سطح ژن و پروتئین در هر دو محیط دوبعدی و سه بعدی بررسی شد.
یافته هانتایج حاصل از واکنش کمی زنجیره ای پلیمراز در زمان واقعی (qRT-PCR) و ایمونوسیتوشیمی نشان داد که القای هم زمان miR-1 و Myocd در سلول های بنیادی مزانشیمی و به دنبال آن انتقال به محیط هیدروژلی متشکل از کیتوزان / کلاژن باعث افزایش بیان مارکر های قلبی در هر دو سطح ژن و پروتئین می شود.
نتیجه گیریاستفاده از کشت سه بعدی منجر به بهبود شرایط تمایزی سلول های بنیادی مزانشیمی و به دنبال آن به دست آوردن سلول های بالغ تر برای استفاده در پزشکی بازسازی مبتنی بر سلول درمانی می شود.
کلیدواژگان: بیماری های قلب و عروق، سلول های بنیادی مزانشیمی، miR-1، تکنیک های -
صفحات 378-382زمینه و هدف
میکروتیا آترزی یک ناهنجاری مادرزادی نادر است که با ظاهر غیرطبیعی و کوچک گوش خارجی (میکروتیا) همراه با مجرای باریک یا مسدود شده گوش یا عدم وجود آن (آترزی) مشخص می شود. میکروتیا می تواند خواه به عنوان یک ناهنجاری بالینی مستقل یا جزیی از یک سندرم نمود یابد. 80-90 درصد مبتلایان درنتیجه کم شنوایی در معرض افزایش خطر تاخیر در گفتار و ضعف عملکرد تحصیلی قرار می گیرند. این ناهنجاری با زمینه ارثی و توارث مندلی اتوزوم غالب یا مغلوب و همچنین ناشی از انحرافات کروموزومی، با درجات مختلف از 83/0 تا 4/17 در هر 10 هزار تولد زنده، عمدتا به صورت یک طرفه (یونی لترال) با شیوع بیشتر در مردان رخ می دهد.
معرفی مورددر این مقاله یک مورد نوزاد ترم پسر مبتلا به میکروتیا آترزی حاصل زایمان سزارین، از یک مادر 34ساله گزارش می شود. در معاینه اولیه صورت گرفته توسط پزشک اطفال، قسمت خارجی گوش سمت راست نوزاد رشد نکرده، با ظاهری غیر عادی همراه با فقدان مجرای گوش مشاهده شد. در بررسی دقیق تر ناهنجاری های جمجمه و صورت و علایم سندروم های احتمالی وابسته به میکروتیا دیده نشد
کلیدواژگان: میکروتیا، آترزی، گوش خارجی، ناهنجاری
-
Pages 312-321Background and Objectives
Tuberculosis is an infectious disease caused by Mycobacterium tuberculosis. It is the tenth leading cause of death in the world. Despite the implementation of an effective prevention and treatment plan, the expected success in reducing and controlling TB cases has not yet been achieved. The aim of this study was to determine the effect of education based on health belief model developed with social support on the promotion of self-care behaviors of patients with smear-positive pulmonary tuberculosis in Qom province in 2019.
Methods80 patients with smear-positive pulmonary tuberculosis Patient being treated at Qom Health Center were included in this educational intervention study. Patients were randomly divided into experimental (n= 40) and control (n= 40) groups. The educational intervention was performed in three sessions of 45 minutes. Data were collected using a questionnaire and during a direct interview before the educational intervention and three months after the educational intervention. Data analysis using SPSS software version 20 and descriptive tests (frequency and percentage, mean and standard deviation) and analytical tests (paired t-test, independent t-test and Chi-square) at the significance level of 0.05 done.
ResultsBefore educational intervention, there was no significant difference in the mean scores of self-care behavior, perceived sensitivity, perceived barriers, perceived benefits, perceived self-efficacy and perceived social support between the experimental and control groups (P>0.05 ). However, after the educational intervention, a significant difference was observed between the experimental and control groups in terms of the mean scores of self-care behavior, perceived barriers, perceived benefits, perceived self-efficacy and perceived social support (P<0.05).
ConclusionThe results of this study showed that education Based on Extended Health Belief Model can be effective on perceived barriers, perceived benefits, perceived self-efficacy, perceived social support, and self-care by increasing and improving the status of structures. Therefore, by designing educational programs based on this model, it is possible to provide the ground for behavior change in target patients.
Keywords: Self care, Health education, Pulmonary tuberculosis, Social support -
Pages 322-333Background and Objectives
Patients with multiple sclerosis, especially those treated with immunosuppressive drugs, are less immune than normal individuals and may be more susceptible to Covid 19. The aim of this study was to determine the level of knowledge of patients with MS of Covid 19 during the corona epidemic in Jahrom in 2021.
MethodsThis descriptive cross-sectional census study was performed on 191 patients with definite multiple sclerosis in Jahrom in 2021. Data collection tools included a demographic information questionnaire and a standard questionnaire for MS patients’ knowledge of Covid 19. Questionnaire information was collected in SPSS software version 21 and collected using descriptive and inferential statistical indicators.
ResultsOf 191 patients with MS during coron pandemic, 6.3% of them had coronary artery disease. The mean score of MS patients was (80.7%). There was a significant relationship between demographic variables such as gender, education and number of households with patients’ knowledge (P<0.05). The highest level of awareness was observed in men, patients with postgraduate education and patients with a large number of two-person households and in government employees with excellent economic status. The majority of patients considered the disease phase to be pandemic and the corona to be rapidly transmitted from person to person and its symptoms to be persistent fever and cough. The majority of patients also believed in the protective role of gloves and masks and the use of shields in preventing coronary heart disease.
ConclusionPatients with MS have a good understanding of this stage of the Covid 19 pandemic, while about 10% of them do not follow the quarantine rules completely. Therefore, training programs can be considered for these people who are at higher risk for Covid 19 infection.
Keywords: Awareness, Covid 19, Multiple Sclerosis -
Pages 334-340Background and Objectives
A cording to the importance of the effect of maternal health on pregnancy on the parts of the child’s mood, The purpose of this research was to determine and compare the perceptual sensitivity of infants of mothers with gestational diabetes and healthy mothers.
MethodsThis descriptive and causal-comparative research consisted of 88 mothers with infants aged 3-12 months who referred to the vaccination wards of Qom community health centers. The mothers were divided into two groups with and without a history of gestational diabetes. The research instruments were the IBQ-R infant mood assessment questionnaire and the individual information questionnaire. The data were analyzed using descriptive statistics, Mann-Whitney, Chi-square and SPSS software.
ResultsThere is difference between the average perceptual sensitivity of infants of mothers with gestational diabetes and healthy mothers (P<0.05). the level of perceptual sensitivity in infants in mothers with a history of gestational diabetes is significantly higher than in infants of healthy mothers (P=0.034).
ConclusionMaternal diabetes during pregnancy is correlated to the perceptual sensitivity of infants. Maternal anxiety about the infant’s health can be reduced by justifying the infant’s behaviors by informing mothers with gestational diabetes in the postpartum period.
Keywords: Perceptual sensitivity, Infant, Diabetes, Gestational, Mothers -
Pages 342-351Background and Objectives
Inter-professional collaboration is one of the most important components of patient safety.Understanding the components of interprofessional collaboration is essential. So far, few studies have been conducted on interprofessional cooperation in the operating room, worldwide and in Iran.The aim of this study was to explain the experiences of operating room staff from the components and examples of interprofessional collaboration using the phenomenological approach by Colaizzi method (1978). The aim of this study was to explain the experiences of operating room staff from the components and examples of interprofessional collaboration using the phenomenological approach by Colaizzi method (1978). The aim of this study was to explain the experiences of operating room staff from the components and examples of interprofessional collaboration using the phenomenological approach Colaizzi method (1978).
Methods12 employees working in different professions in the operating room of Qom hospitals were included.The study was conducted in a qualitative phenomenological manner with the Colaizzi method and structured goal-based interviews.
ResultsFrom the analysis of the obtained data, 6 Emergent Them and 20 Theme Clusters were obtained as follows: “Organization” (goal setting and shared resources), “Professional Identity” (commitment,mutualrespect, synergy and clear role),”Communication” (Collaboration, Trust, Information Sharing, and Conflict Management “Team Characteristics (Flexibility, Experience, Participation, Teamwork, and responsibility،accountability)”, Leadership and Management (Operating Room Leadership, Hierarchy Structure, Climate, Working Conditions, and Capacity) “Coordination” (planning)
ConclusionStaff training and explaining the experience of other operating room staff about the components of Inter-professional collaboration, could be considered as one of the main steps to achieve inter- Inter-professional collaboration and patient safety. The results of this study can be helpful education officials in improving and improving the quality of joint inter-professional training programs.
Keywords: Interprofessional relations, Operating Rooms, Phenomenology -
Pages 352-357Background and Objectives
Today, because of the spread of drug resistance and the prevalence of infectious diseases, the use of medicinal plants has increased. So, in this study, the antibacterial effect of hydroalcoholic extract of Oak jaft and Echium amoenum was investigated on Shigella flexneri.
MethodsIn this study, hydroalcoholic extracts were extracted by maceration method and concentrated by rotary evaporator then dried immediately. Next, the antimicrobial effect of different dilutions of extracts on Shigella flexneri was investigated by disk diffusion and micro broth dilution methods and compared with two antibiotics, ciprofloxacin and trimethoprim-sulfamethoxazole.
ResultsThe results showed that in proportion to the increase in the concentration of oak jaft extract, its antibacterial effect on Shigella flexneri also increased and 3.9 and 7.8 mg/ml of the extract were obtained by MIC and MBC dilution micro broth method, respectively. In the case of Echium amoenum extract, bacteria were grown at all dilutions (except the main stock of the extract (250 mg/ml)) and the extract had no antimicrobial effect on Shigella flexneri.
ConclusionAccording to the results of this study, oak jaft extract had a good inhibitory effect on Shigella flexneri and in comparison, with ciprofloxacin antibiotic, a similar inhibitory effect was observed and in comparison, with trimethoprim sulfamethoxazole, more inhibitory effect was observed.
Keywords: Drug resistance, Shigella flexneri, Plant extracts, Antimicrobial properties -
Pages 358-366Background and Objectives
Diabetes has irreversible effects on the physical and mental functioning of people with diabetes, therefore performing psychological interventions for patients with diabetes seems necessary. Accordingly, the present study aimed to determine the effectiveness of dialectical behavioral therapy on stress and cognitive flexibility of women with type 2 diabetes.
MethodsThe present study was a quasi-experimental one with pre-test and post-test design and with a control group. Among the statistical population, which included all women with diabetes referred to the Diabetes Center of Birjand in the second 6 months of 2018, 30 people were selected by convenience sampling method and randomly divided into experimental and control groups. The dialectical behavior therapy program was performed for the experimental group in eight 60-minute sessions weekly. Data were collected by Stress Questionnaire (Lovibond & Lovibond, 1995) and Cognitive Flexibility Questionnaire (Dennis & Wendrew, 2010) before and after the intervention, and were analyzed using univariate and multivariate analysis of covariance in the environment of SPSS v. 24 at a significance level of 0.05.
ResultsThe results showed that in the post-test stage there was a significant difference between mean scores of stress and cognitive flexibility in experimental and control groups; in other words, dialectical behavior therapy significantly increased cognitive flexibility and reduced stress in patients with type 2 diabetes (P<0.01).
ConclusionBased on the obtained results, in the therapeutic interventions of diabetic patients using effective treatment methods such as dialectical behavior therapy, it is necessary to pay more attention to the improvement of their psychological conditions.
Keywords: Behavior therapy, Stress, Flexibility, Diabetes mellitus -
Pages 368-376Background and Objectives
Cardiovascular disease is one of the leading causes of death worldwide. Mesenchymal stem cells (MSCs) are one of the most common sources of cell-based therapies in heart regeneration. There are several approaches to differentiate MSCs into cardiac-like cells, such as genetic modification. In addition, using of 3D culture, such as hydrogels, increases the efficiency of differentiation.
MethodsIn the present study, lentiviruses containing microRNA 1 (miR- 1) and myocardium (Myocd) were co-transducted to mouse adipose-derived MSCs. Three days after, transduced MSCs were transferred to a hydrogel containing chitosan and collagen. After 21 days, the differentiation of encapsulated cells was evaluated. In this regard, the expression of cardiac markers such as NK2 homeobox 5 (Nkx2-5), GATA binding protein 4 (Gata4) and troponin T type 2 (Tnnt2) at the level of gene and protein were investigated.
ResultsThe results of real-time quantitative polymerase chain reaction (qRT-PCR) and immunocytochemistry showed that co-induction of miR-1 and Myocd in MSCs followed by transfer to composite hydrogel increased the expression of cardiac markers.
ConclusionThe use of 3D culture such as chitosan/collagen hydrogel improves the differentiation of MSCs and subsequently obtains more mature cells for use in cell-based regenerative medicine
Keywords: Cardiovascular diseases, Mesenchymal stem cells, miR-1, Organ culture techniques, Cell differentiation -
Pages 378-382Background and Objectives
Microtia-atresia is a rare congenital anomaly, which characterized by a small, abnormally shaped auricle (microtia) accompanied with narrow, blocked or absent ear canal (atresia). Microtia can occur appear either as independent clinical abnormality or as part of a syndrome. Due to hearing loss, 80%–90% of patients are at increasing risk of speech and poor academic performance. This abnormality with genetic predisposition and autosomal dominant or recessive mode of Mendelian hereditary, as well as forms due to chromosomal aberrations, occur in varying degrees from 0.83 to 17.4 per 10,000 births, usually unilateral form with more common in males.
Case PresentationIn this article, a term male neonate with microtia-atresia, born of a 34-year-old mother, was reported. On initial examination by a pediatrician, not properly formation of external right ear and absence of the ear canal was observed in infant. In a closer examination no craniofacial anomalies and no microtia associated syndrome was not observed.
Keywords: Microtia, Atresia, Auricle, Anomaly